X
GO
sq-ALen-GB

Asociacioni i Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës

Koordinimi mes Mjeteve Investuese të Mikrofinancave në përgjigje të COVID-19

Koordinimi mes Mjeteve Investuese të Mikrofinancave në përgjigje të COVID-19
Posted: Maj 4, 2020
Comments: 0
Author: Amik Ks

Disa nga fondet investive financues edhe në Kosovë nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi për rifinancimin e borxhit për të mbështetur sektorin e mikrofinancave gjatë pandemisë COVID-19.

Nëntë menaxherët e fondeve të financave gjithëpërfshirëse (BlueOrchard, DWM, Incofin, Microvest, Oikocredit, responsAbility, Symbiotics, Triodos dhe Triple Jump - shumica e të cilëve janë anëtarë të e-MFP-së për një kohë të gjatë) lëshuan një Memorandum Mirëkuptimi, me titull "Koordinimi mes Mjeteve Investuese të Mikrofinancave si përgjigje ndaj Covid 19", për rifinancimin e borxhit për të mbështetur sektorin e mikrofinancave gjatë pandemisë.

Kjo është një iniciativë komplekse dhe shumë e nevojshme, dhe do të veprojë si themel i përgjigjjjes së sektorit ndaj sfidës së COVID-19 me të cilën po përballen institucionet financiare dhe klientët e tyre në të gjithë botën.

Platforma Evropiane e Mikrofinancës (e-MFP) i bën thirrje komunitetit të përfshirjes financiare që të mbështesin dhe të bashkohen me këtë iniciativë me parimet konkrete dhe proceset që kjo përmban.

Për më shumë informata, klikoni në linkun më poshtë:

http://www.e-mfp.eu/sites/default/files/news2020/2020-04-24%20MIV%20Covid-19%20coordination%20MoU.pdf

Print
Tags:
Rate this article:
No rating

x