X
GO
sq-ALen-GB

Asociacioni i Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës

Njoftim për punën e Institucioneve Mikrofinanciare në gjendjen e pandemisë COVID-19

Amik Ks 0 7607 Article rating: No rating

Institucionet Mikrofinanicare të Kosovës (AMIK) po veprojnë sipas vendimeve të Qeverisë dhe të BQK-së pas gjendjes së jashtëzakonshme të krijuar nga pandemia COVID-19.

Shoqata e Institucioneve Mikrofinanicare të Kosovës (AMIK) i njofton të gjithë klientët dhe partnerët se po veprojnë sipas vendimeve të Qeverisë dhe të BQK-së pas gjendjes së jashtëzakonshme të krijuar nga pandemia COVID-19.

Fuqizimi i sipërmarrësve të së ardhmes përmes mikrofinancës!

Amik Ks 0 7832 Article rating: No rating

Prishtinë, 19 Tetor 2019 - Mikrofinanca e Kosovës i bashkohet rrjetit Evropian në shënimin e 20 tetorit, Ditës Evropiane të Mikrofinancës.

20 Tetori shënon Ditën Evropiane të Mikrofinancës. Për këtë edicion të 5-të, shumë evente janë duke u organizuar në Evropë gjatë gjithë muajit tetor. Edhe këtë vit, Kosova dhe Institucionet Mikrofinanciare të Kosovës bëhen pjesë e këtij shënimi në tërë Evropën.

Intervista e Drejtorit dhënë për Telegrafin

Amik Ks 0 4885 Article rating: No rating

Drejtori Ekzekutiv i Asociacionit të Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës (AMIK), Arsim Bruçaj, në një intervistë për Telegrafin ka thënë se këto institucione financiare e kanë ndihmuar zhvillimin e ekonomisë dhe të bizneseve.

Bruçaj ka treguar se institucionet mikrofinanciare kanë porfoljo kreditore prej rreth 160 milionë euro, me rreth 80 mijë klientë. Por lejimi i pagesave dhe transaksioneve, sipas tij, do të ndikonte në uljen e kamatave të kredive.

RSS
123