X
GO
sq-ALen-GB

Asociacioni i Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës

Advocacy Lobbying Representation

Advocacy and Policy - Advocacy is a key function of AMIK. Under its advocacy mandate, AMIK promotes an awareness of and a commitment to best practices among donors, government bodies and microfinance practitioners in Kosovo. Under AMIK, MFIs have a platform from which they can speak with one voice.

Best Practices – AMIK facilitates the exchange of best practices with a particular emphasis on encouraging financial transparency among its members. Members present their financial and portfolio reports in a way that clearly reflects the activity of the institution and promotes transparency, which protects against misuse of donor funds or straying from the social mandate implicit in microfinance. AMIK works with its membership to build a strong credit culture by reinforcing sound microfinance practices and professionalism. AMIK is working on the development of a code of best practices, which will be crucial for long-term sustainability, and stability of the microfinance sector in Kosovo.

Ligjeratë e hapur për studentët e RIT Kosova me temë: “Ndikimi i mikrofinancës në punësim dhe arsim në Kosovë”

Amik Ks 0 17 Article rating: No rating

Në kuadrin e javës së Mikrofinancës 2022, AMIK sot zhvilloi një ligjeratë të hapur për studentët e RIT Kosova me temë: “Ndikimi i mikrofinancës në punësim dhe arsim në Kosovë”.

AMIK, falënderon Misionin e FMN-së për bisedimet e frytshme me rëndësi që ka pasur gjatë takimit të sotëm, në kuadrin e konsultimeve për Artikullin IV

Amik Ks 0 102 Article rating: No rating

Misioni u përbë nga z. Gabriel Di Bella, Shef i Misionit të FMN-së për Kosovë, z. Si Guo, Ekonomist Departamenti Evropian, z. Stephen Ayerst, Ekonomist Departamenti Evropian, z. Selim Thaçi, Ekonomist, Zyra e Përfaqësuesit të Përhershëm në Kosovë.

RSS
1234567