X
GO
sq-ALen-GB

Asociacioni i Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës

Funksioni i Koordinimit

Aktivitetet e koordinuara nga AMIK-u përfshijnë trajnime të përbashkëta, vizita shkëmbyese në mes të IMF-ve tjera të rajonit, si dhe evente të ndryshme dhe aktivitete të tjera varësisht prej kërkesave dhe nevojave të institucioneve anëtare.

Në vlerësim të nevojave, AMIK dhe anëtarët në koordinim edhe me partnerët si EFSE, Banka Botërore, KfW, EBRD, EC, USAID dhe partner të tjerë aktiv në Kosovë organizojnë trajnime dhe evente që sjellin vlerë të shtuar për anëtaret dhe pjesëmarrësit.

AMIK organizon edhe trajnime specifike në bashkëpunim me Institucionet e specializuar të Kosovës, si ATK, NJIF-K.

MFC-EMN Annual Conference 2020

Amik Ks 0 6835 Article rating: No rating

This year the two networks, with support from Software Group, are joining forces to bring you a tailored and top-notch conference, under the tagline: Working together in a time of digital disruption

This year’s conference programme will include all you need to know to become leaders in a digital era, from digital solutions to client empowerment, and from advocacy tools at EU level to the European Code of Good Conduct.

This conference will also serve as an opportunity to celebrate the integration of MFC and EMN: an exciting partnership and an important step forward for the future of the social finance sector!

Registration for the MFC Annual Conference 2019 is open

Amik Ks 0 5538 Article rating: No rating

The MFC Annual Conference 2019 will be held from 29–31 May 2019 in Istanbul, Turkey.

This year, the conference theme will be Demystifying Digital in Microfinance”, the event will tackle the practical side of digitalization in the financial inclusion sector through case studies, trend analysis, and discussion of emerging best practice. The conference will also feature a number of important concurrent events as Fintech pitch and Marketplace, Social investor fair, Microfinance Associations’ Summit, or Sultan gala dinner.

Early Birds benefit from a 25% discount on the conference fee. Don’t miss your chance to grab your discount tickets! Register for the conference: mfc2019.org

Konkursi për Ese - AMIK 2019

Amik Ks 0 11520 Article rating: No rating

Shoqata e Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës (AMIK) e ka hapur konkursin për Ese 2019, për Studentët e Kosovës që vijojnë studimet në programet Bachelor dhe Master, në të gjitha drejtimet. Esetë e përzgjedhura do marrin çmime dhe certifikata që jepen për ese të merituara.

Edicioni i katërt i Ditës Evropiane të Mikrofinancës

Amik Ks 0 3218 Article rating: No rating

Mikrofinancat e Kosovës i bashkohen Rrjetit Evropian të Mikrofinancës për 20 tetor, Ditën Evropiane të Mikrofinancës.
 

Moto e këtij viti është e lidhur me formulën e famshme të Ajnshtajnit, E=mc2 të përshtatur me qëllimet e mikrofinancës, ku:

E = Ekonomia / Ndërmarrësia / Fuqizimi

mc2 = Mikrokreditë dhe shërbimet tjera

Pikërisht mbi këto qëllime, prej themelimit, Institucionet Mikrofinancaire të Kosovës kanë dhënë qasje në financa për më shumë se 550 mijë qytetarë të Kosovës duke ndihmuar familje e biznese anë e mbanë Kosovës.

Regjistrohuni tani për Konferencën Vjetore të MFC-EMN dhe përfitoni nga zbritja Early Bird!

Amik Ks 0 4074 Article rating: No rating

Qendra Mikrofinanciare (MFC) dhe Rrjeti Evropian Mikrofinanciar (EMN) po organizojnë një konferencë të përbashkët vjetore, e cila premton të jetë ngjarja më e lartë e profilit në përfshirjen financiare dhe mikrofinancimin në 2018, më 3-5 tetor në Bilbao të Spanjës.

Duke eksploruar temat e sfidave teknologjike të ardhshme dhe mundësive të dixhitalizimit, konferenca do të fokusojë diskutimet mbi "Njerëzit dhe Revolucioni Dixhital: Avancimi i Misionit Tonë Social përmes Teknologjisë"

RSS