X
GO
sq-ALen-GB

Asociacioni i Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës

Advocacy Lobbying Representation

Advocacy and Policy - Advocacy is a key function of AMIK. Under its advocacy mandate, AMIK promotes an awareness of and a commitment to best practices among donors, government bodies and microfinance practitioners in Kosovo. Under AMIK, MFIs have a platform from which they can speak with one voice.

Best Practices – AMIK facilitates the exchange of best practices with a particular emphasis on encouraging financial transparency among its members. Members present their financial and portfolio reports in a way that clearly reflects the activity of the institution and promotes transparency, which protects against misuse of donor funds or straying from the social mandate implicit in microfinance. AMIK works with its membership to build a strong credit culture by reinforcing sound microfinance practices and professionalism. AMIK is working on the development of a code of best practices, which will be crucial for long-term sustainability, and stability of the microfinance sector in Kosovo.

Takim me z. Klit Shala zv. Drejtor Departamenti Ligjor, Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve dhe znj. Fjolla Mikullovci Zyrtare e Lartë Ligjore, Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Amik Ks 0 23 Article rating: No rating

Gjatë takimit, në fokus ishte diskutimi lidhur me Projektligjin për Institucionet Mikrofinanciare dhe Institucionet Financiare Jo Bankare.

Takim me Ministrën e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, znj. Rozeta Hajdari

Amik Ks 0 143 Article rating: No rating

Drejtori Ekzekutiv i AMIK, z. Shpresim Vranovci u prit në takim nga Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, znj. Rozeta Hajdari, ku me ç 'rast u diskutua në lidhje me iniciativën për ndryshimin e projektligjit për Shoqëritë Tregtare dhe rëndësinë e tij

Takim me përfaqësues të departamentit të Postë-Telekomunikacionit dhe Teknologjisë Informative nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik të Republikës së Kosovës

Amik Ks 0 185 Article rating: No rating

AMIK, së bashku me Komitetin Ligjor dhe Komitetin e IT-së, me 14 Dhjetor zhvilluan një takim në formë diskutimi tejet të frytshëm me përfaqësues të departamentit të Postë-Telekomunikacionit dhe Teknologjisë Informative nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik të Republikës së Kosovës mbi temën e Nënshkrimit Digjital në sektorin mikrofinanciar në Kosovë.

RSS
12345678