GO

Association of Microfinance Institutions of Kosovo

Intervista e Drejtorit dhënë për Telegrafin

Amik Ks 0 85 Article rating: No rating

Drejtori Ekzekutiv i Asociacionit të Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës (AMIK), Arsim Bruçaj, në një intervistë për Telegrafin ka thënë se këto institucione financiare e kanë ndihmuar zhvillimin e ekonomisë dhe të bizneseve.

Bruçaj ka treguar se institucionet mikrofinanciare kanë porfoljo kreditore prej rreth 160 milionë euro, me rreth 80 mijë klientë. Por lejimi i pagesave dhe transaksioneve, sipas tij, do të ndikonte në uljen e kamatave të kredive.

Dita Evropiane e Mikrofinancës i gjenë IMF-të kosovare të konsoliduara

Amik Ks 0 215 Article rating: No rating

Prishtinë, 19 Tetor 2018 - Mikrofinanca e Kosovës i bashkohet rrjetit Evropian në shënimin e 20 tetorit ditës Evropiane të Mikrofinancës.

Sot, kur shënojmë Ditën Evropiane të Mikrofinancës, jemi krenarë të themi se Institucionet Mikrofinanciare të Kosovës (IMF) po e konsolidojnë kapacitetin e e tyre për të mbështetur përfshirjen financiare nëpërmjet ofrimit të shërbimeve financiare dhe jofinanciare.

Smart Campaign certifies KEP Trust for client protection

Amik Ks 0 77 Article rating: No rating

We are delighted to inform customers and the general public that KEP Trust is officially certified for customer protection. This certification promoted by SMART Campaign proves the commitment of staff and management to work according to systems, policies and management that are in full harmony with the principles of customer protection.

IFC Helps AFK Boost Access to Finance for Micro and Small Businesses and Farmers in Kosovo

Amik Ks 0 268 Article rating: No rating

Kosovo, Pristina, June 13, 2018—IFC, a member of the World Bank Group, is providing a €1 million loan to Agency for Finance in Kosovo (AFK), the country’s fourth-largest microfinance institution, to boost access to finance for micro and small businesses, and small farmers and agri-businesses in rural and semi-urban areas, in particular.