X
GO
sq-ALen-GB

Association of Microfinance Institutions of Kosovo

Empowering tomorrow’s entrepreneurs through microfinance!

Amik Ks 0 109 Article rating: No rating

Pristina, 19 October 2019 – Kosovo’s Microfinance joins the European Network in marking the 20th of October, the European Microfinance Day.

October 20th marks the European Microfinance Day. For this 5th edition, many events are being organized in Europe throughout October. Even this year, Kosovo and Kosovo's Microfinance Institutions become part of this event throughout Europe.

Intervista e Drejtorit dhënë për Telegrafin

Amik Ks 0 473 Article rating: No rating

Drejtori Ekzekutiv i Asociacionit të Institucioneve Mikrofinanciare të Kosovës (AMIK), Arsim Bruçaj, në një intervistë për Telegrafin ka thënë se këto institucione financiare e kanë ndihmuar zhvillimin e ekonomisë dhe të bizneseve.

Bruçaj ka treguar se institucionet mikrofinanciare kanë porfoljo kreditore prej rreth 160 milionë euro, me rreth 80 mijë klientë. Por lejimi i pagesave dhe transaksioneve, sipas tij, do të ndikonte në uljen e kamatave të kredive.

Dita Evropiane e Mikrofinancës i gjenë IMF-të kosovare të konsoliduara

Amik Ks 0 845 Article rating: No rating

Prishtinë, 19 Tetor 2018 - Mikrofinanca e Kosovës i bashkohet rrjetit Evropian në shënimin e 20 tetorit ditës Evropiane të Mikrofinancës.

Sot, kur shënojmë Ditën Evropiane të Mikrofinancës, jemi krenarë të themi se Institucionet Mikrofinanciare të Kosovës (IMF) po e konsolidojnë kapacitetin e e tyre për të mbështetur përfshirjen financiare nëpërmjet ofrimit të shërbimeve financiare dhe jofinanciare.

RSS
12